Corning

Al bijna 170 jaar combineert Corning zijn ongeëvenaarde expertise in glaswetenschap, keramiekwetenschap en optische fysica met diepgaande productie- en engineeringcapaciteiten om levensveranderende innovaties en producten te ontwikkelen.

Het Amerikaanse bedrijf Corning, opgericht in 1851, is de uitvinder van het glasvezel zoals wij deze vandaag de dag gebruiken. Corning, gevestigd in het plaatsje Corning, NY is de meest innovatieve fabrikant wanneer het gaat om glasvezelproducten.  

De markten waarin Corning actief is zijn communicatie, mobiele consumentenelektronica, display, automotive en life science. Voor de netwerk infrastructuur heeft Corning een uitgebreid portfolio gericht op datacenters en LAN-bekabeling:

  • Glasvezel van OS2 t/m OM5 
  • Koper vanaf Cat. 5e t/m Cat. 8 

Innovatie van Corning

Recent gereleased is een nieuwe EDGE™ MDC glasvezel module bedoeld voor datacenters waarbij we ultra low loss combineren met high density. 36 glasvezels in één cassette waarbij het aantal vezels op 1HE is verhoogd van 144 tot 432 stuks!  Corning zet hiermee een nieuwe stap als marktleider in de datacenter connectivity.

Duurzaamheid

In de afgelopen jaren heeft Corning zijn werkterrein uitgebreid door zich te gaan richten op hernieuwbare energie, afvalreductie en het ontwerpen en produceren van producten met duurzame kenmerken. Corning versnelt ook klimaatacties door koolstofreductiedoelstellingen in te voeren. Daarnaast hebben zij, gebruikmakend van richtlijnen die zijn ontwikkeld door het ScienceBased Targetsinitiative (SBTi), doelen gesteld om klimaatactie te ondernemen. Concreet maakt Corning optimaal gebruik van innovatieve uitvindingen om het milieu te beschermen en de weg te effenen voor schonere lucht, schoner water en toekomstige gezondere generaties. 

 Meer weten?

Wij vertellen je graag meer over Corning en onze samenwerking!

Vertel mij meer