Datacenters

Het datacenter is de  spil van de ICT-omgeving en de organisatie. Niet alleen waarborgt de MER, SER of het datacenter de opslag van grote hoeveelheden bedrijfskritische en andere data, ook stellen moderne datacenteroplossingen je in staat de efficiency van ICT en gegevensstromen verder te optimaliseren. 

Forehand als distributeur van de datacenterproducten adviseert graag bij de inrichting en keuze voor het juiste type infrastructuur en netwerkapparatuur.

Internet of Things, cloud-applicaties, smart buildings en externe opslag van data: datacenters groeien momenteel flink door. Bij het toekomstbestendig maken van een datacenter is met name het ontwerp belangrijk: welke topologie wordt er toegepast? 

Top-of-Rack, End-of-Row, Direct Attached of Any-to-All zijn allemaal mogelijkheden met eigen kenmerken en voordelen. Welke topologie en bijpassende bekabelingsoplossing uiteindelijk de voorkeur krijgen, is afhankelijk van bandbreedte, latency, redundancy, virtualisatie, schaalbaarheid, flexibiliteit en stabiliteit.

Van alle ICT-investeringen heeft de bekabelingsinfrastructuur binnen het datacenter de langste levensduur en is het minst eenvoudig te vervangen zonder de dagelijkse processen te verstoren. Zeker een weloverwogen keuze waard dus.


Bekijk datacenter projecten  Bekijk onze brochure

“Uw data betrouwbaar transporteren vereist een stabiele én flexibele netwerkinfrastructuur”

Antwoord op de vragen van morgen

Bij het ontwerpen van een datacenter zijn netwerkbekabeling, topologie, montage, beveiliging, koeling en power van de actieve componenten belangrijke aandachtsgebieden.Een toekomstbestendig netwerkbekabelingsconcept leidt tot betrouwbaarheid en stabiliteit: een verlaging van de operating expense. Hiervoor ontwerpen wij voor elke situatie een uniek datacenter. Door intelligente patchmanagementsystemen toe te passen wordt er bespaard op het benodigde aantal switchpoorten, zijn deze eenvoudig te managen, ontstaat er een sluitende patchadministratie, worden foutieve patches voorkomen én wordt een duidelijk inzicht in de poortbezetting verkregen. 

Forehand adviseert bij de keuze van de inrichting door al deze facetten mee te nemen bij het bepalen van het aantal racks en vooral ook bij de installatiewijze en het type infrastructuur. Afhankelijk van het gebruik worden de verschillende installatiemogelijkheden besproken waarbij budget en toekomstvastheid onderdeel zijn van het advies. Een toekomstige keuze voor bijvoorbeeld 100, 400 of 800 Gbp/s mag immers niet worden geremd door een beperking in de netwerk-topology. Gezien de omvang en impact van inrichtingstrajecten voor datacenters, biedt Forehand aanvullend de service om het design en inrichting uit handen te nemen.

Welke producten leveren wij?

Het portfolio van Forehand bestaat uit de meest stabiele, hoogwaardige en innovatieve netwerkcomponenten voor onder andere

Daarnaast distribueert Forehand een breed scala aan aanverwante netwerkapparatuur, zoals:

 

Advies op maat?

Wij helpen u graag op weg met een advies op maat. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of een afspraak bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Let's connect!

Waarom Forehand

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Specialisten
  • Marktkennis