Forehand

Wat leuk dat je meer over ons wil weten! We vertellen je graag wie we zijn, waar we voor staan en stellen je voor aan ons team.

Inhoudsopgave 

 1. Wij zijn Forehand
 2. Visie & missie
 3. Duurzaamheid & MVO
 4. Onze brochures

Wij zijn Forehand 

Als gespecialiseerd distributeur van slimme netwerktechnologie is het maken van verbindingen en het creëren van netwerken het belangrijkste dat wij doen. Dat geldt voor de hardware, de ondersteuning die wij leveren en het bij elkaar brengen van partijen die elkaar beter maken. Onze producten, onze diensten en de combinaties daarvan vormen de schakels tussen de partijen waarmee wij werken.
Wij leveren producten en diensten waarmee we slimme en toekomstbestendige oplossingen bieden aan eindgebruikers. Zo creëren we samen met de installateurs en adviseurs toegepaste, intelligente oplossingen voor eindgebruikers. Vanuit die samenwerking ontstaat een netwerk dat niet alleen gebruik maakt van elkaars kennis en kunde, maar zo ontstaat ook een netwerk dat steeds slimmer en duurzamer wordt. Een netwerk dat verbindt met de toekomst.

Doe je zaken met Forehand, dan kun je rekenen op:

#1 Gedrevenheid

Onze gedrevenheid zorgt ervoor dat wij graag dat stapje extra doen. Wij brengen partijen met elkaar in contact en denken mee over de beste oplossingen. 

#2 Partnership

Wij streven naar langdurige samenwerkingen door persoonlijk contact. Wij kennen onze relaties en zij ons. Op die manier kunnen we snel schakelen en helpen we elkaar vooruit.

#3 Vooruitstrevende oplossingen

Omdat technologie zich in hoog tempo ontwikkelt, zijn wij jouw vraagbaak, ook voor complexe vraagstukken. 

#4 Snelle levering

Snel kunnen schakelen is in onze branche essentieel. 95% van onze producten wordt daarom binnen 24 uur in Nederland geleverd. Daarnaast ontzorgen wij door tijds- prefab- en trolleyleveringen.

Visie & missie 

We kunnen niet echt in de toekomst kijken, maar we weten één ding zeker: verandering is de enige constante. Technologie wordt iedere dag slimmer, data is morgen nóg belangrijker en verbonden blijven met de veranderende wereld om je heen is essentieel. We zullen steeds meer informatie en data gaan verwerken via steeds weer nieuwe verbindingen. Feilloze netwerktechnologie wordt onmisbaar voor toekomstbestendige organisaties.

Bij Forehand spelen we op deze veranderingen in. Sterker nog, we maken er zelf deel van uit. We zetten ze in gang en we brengen technologie tot leven. Zo blijven we met onze slimme netwerkoplossingen de veranderingen altijd een stapje voor.

En wij verbinden jou met de toekomst. 

Visie van Forehand

Bijdragen aan het tot stand komen van slimme en duurzame gebouwen, gedreven door netwerktechnologieën.

Missie van Forehand

Forehand wil Nederlands meest toonaangevende distributeur van actieve en passieve netwerkcomponenten worden door de overdracht van kennis, ervaring en service centraal te stellen in een markt die continu verandert.

Duurzaamheid & MVO 

Sinds 2011 is MVO een vast en zeer belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Met deze stap streven wij naar meer bewustwording rondom duurzaamheid binnen onze organisatie en ketenpartners. Dit vertaalt zich in maatregelen en doelstellingen op het gebied van People, Planet en Profit. Met deze stap willen wij anderen bewustmaken en inspireren.

Hieronder hebben wij de belangrijkste onderwerpen op een rij gezet:

 • Wij werken samen met fabrikanten die sterk inzetten op duurzaamheid en daarmee voorloper zijn in hun marktsegment;
 • Wij motiveren stakeholders, toeleveranciers, transporteurs en afnemers om ons MVO beleid na te leven; 
 • Wij investeren in automatisering en digitalisering van bedrijfsprocessen; 
 • Wij zijn aangesloten bij MVO Nederland en delen onze kennis en visie over duurzaamheid; 
 • Wij steunen diverse goede doelen. 

Er wordt ieder jaar een Carbon Footprint van Forehand gepubliceerd, waarin de gestelde verduurzamingsdoelstellingen worden geëvalueerd.

Carbon Footprint 2022

DHL GoGreen partner 

Voor steeds meer bedrijven is het een logische keuze om te kiezen voor duurzaamheid. Ook bij Forehand wordt duurzaamheid opgenomen in de organisatiedoelstellingen. 

Zo zijn wij van Forehand trots op het recent behalen van het 'GoGreen' certificaat van DHL. Dankzij dit certificaat kunnen wij actiever bijdragen aan het natuurherstel op grote schaal in Europa. 

Onder ander zullen wij via het GoGreen compensatieprogramma de CO2 uitstoot van onze leveringen terugbrengen. Met dank aan innovatie van het logisitieke proces en transport kan de belasting van het milieu beperkt worden. 

Zo dragen wij bij aan een betere toekomst! 


Onze brochures

Waarom Forehand

 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Specialisten
 • Marktkennis