Networking

Forehand is leverancier van Switches, Routers en WiFi-oplossingen van gerenommeerde fabrikanten. Om vanaf een aanvraag te komen tot passende oplossing kunnen onze specialisten van de technische afdeling ondersteunen bij de productkeuze, configuratie en implementatie.

Productkeuze

Deze apparatuur is de letterlijk de verbinder tussen alle communicatie van de organisatie en is daarmee misschien wel het belangrijkste component in de continuïteitsvraag. Daarnaast gebruiken we het netwerk niet allemaal op dezelfde manier en is personalisatie van het netwerk gebruik een functionaliteit welke we nu vereisen, maar 10jaar geleden nog niet voor mogelijk hielden. Vandaag al maken we gebruik van AI om de dienstverlening te optimaliseren en te beveiligingen waarbij de gebruikers vaak hybride werken vanaf flex- en thuiswerkplekken. Bandbreedte en security zijn daarom de topics bij het bepalen wat de beste oplossing is waarbij een cloud-based management omgeving vaak de drijvende kracht is achter de techniek.

Site Survey

Het  is het van belang dat alle componenten in de keten voldoen aan de eisen/snelheden gesteld in de uitvraag. Dit lijkt logisch, echter wordt er bij het plaatsen van bijvoorbeeld de laatste generatie access points niet altijd gekeken naar de maximale troughput van de fysieke bekabeling. Bij het bepalen van het aantal benodigde access points gebruik makend van de Ekahau Pro site survey hard- en software, adviseren wij ook in de juiste vaste bekabeling en toe te passen patchkabels. Hiermee is de troughput van draadloze netwerk geborgd in het bekabelde netwerk.

Service

De dienstverlening na het opleveren van de installatie is daarmee een must have. Fysiek onderhoud op de apparatuur om b.v. de koeling te borgen en het up-to-date houden van de firmware zijn van essentieel belang voor een langdurige en veilige werking van de apparatuur. Met name de firmware updates zijn naast het verkrijgen van verbeteringen m.b.t. de juiste werking, óók bedoeld voor het verhogen van de securitygraad. Het is daarom dat Forehand naast de benodigde hardware altijd adviseert om een (firmware-) support aan te schaffen gedurende de gebruiksperiode van de netwerkapparatuur. 

Meer weten over Networking?

Wij vertellen je graag meer over Networking en de diverse mogelijkheden!

Vertel mij meer

 

Bekijk ook: