Smart Building

Technologie wordt slimmer. Het is steeds belangrijker om verbonden te blijven in de veranderende wereld om ons heen. We zullen meer informatie en data gaan verwerken via nieuwe verbindingen. Die data is de basis voor een gebouw waarbij technologie wordt afgestemd op gebruikers: een gebouw dat met je meedenkt en inspeelt op deze constante veranderingen.

Bij een Smart Building (slim gebouw) worden devices geïntegreerd op één universeel datanetwerk. Camera’s, access points, thin clients, verlichting, toegangscontroles, klimaatsystemen en sensoren zijn allemaal voorzien van een netwerkaansluiting en worden gevoed via Power over Ethernet (PoE).

Al deze apparaten worden gemanaged, draaien op een IP-platform en communiceren met elkaar. Op deze manier denkt het gebouw met de gebruikers mee en worden processen efficiënter, economischer en duurzamer. 

In deze video nemen we je mee in de wereld van smart buildings.

De voordelen van een smart Building zijn:

#1 Flexibiliteit 
Door het koppelen van verschillende systemen, installaties en network devices ontstaat er een omgeving die zich eenvoudig laat aanpassen.

#2 Gebruikersbehoeften

Integratie van network devices biedt de mogelijkheid om ruimtes te personaliseren.

#3 Kostenverlaging

Er is slechts één datakabel nodig voor de overdracht van data én stroom. Hierdoor bespaar je onder andere op bekabeling, installatie- en onderhoudspartners.

Oplevering & certificering

Vóór de oplevering van een Power over Ethernet geschikte infrastructuur wil je er zeker van zijn dat alle network devices op de juiste wijze gevoed kunnen worden. Internationale standaarden bepalen of de installatie geschikt is voor de gewenste applicaties. Netwerkmetingen conform deze standaarden garanderen de juiste werking van de installatie. Vaak wordt dit ondersteund door afgifte van een garantiecertificaat. De fabrikant certificeert het netwerk in dat geval voor een gebruiksperiode tot wel 25 jaar.

De rol van Forehand

Vooruitstrevende technologieën ontwikkelen zich in een razend tempo. Dit inspireert ons om samen met installateurs, adviseurs en eindgebruikers slimme gebouwen te creëren voor een optimale beleving.

Wij adviseren en bieden ondersteuning bij de keuzevorming over de netwerkinfrastructuren, netwerkapparatuur en beheerssystemen vanaf de voorfase tot na de ingebruikname. In onze procesbrochure hebben wij het verloop van onze dienstverlening en de verschillende onderdelen per fase in kaart gebracht. 

Meer weten over Smart Buildings?

Wij vertellen je graag meer over Smart Buildings en de werking ervan!

Vertel mij meer

Bekijk ook: