IPTV & hospitality

In de hospitality branche bieden technologieën ontelbare mogelijkheden om gastvrijheid, beleving en tevredenheid tot in de kleinste details te optimaliseren.

Wensen en persoonlijke voorkeuren van de bezoeker zijn belangrijker dan ooit. Het aanbod van hospitality diensten neemt toe omdat de verwachtingen van de bezoekers steeds hoger worden. Netwerktechnologieën, zoals IPTV, maken het mogelijk om daarop in te spelen.

Wat is IPTV?

IPTV oplossingen bieden de meest veelzijdige manier van TV distributie en gesynchroniseerde AV-inhoud. Of het nu gaat om live digitale tv, beursupdates via satelliet, doorlopend nieuws voor ontvangstruimten of presentaties om videoconferenties te verbeteren: IPTV stelt organisaties in staat om on-demand of live uitzendingen te leveren en geeft ze volledige controle.

De voordelen van IPTV:

#1 Contentmanagement

Een managementtool geeft IPTV beheerders de volledige controle op basis van de juiste media: voor de juiste doelgroep en op het juiste moment.

#2 Veelzijdigheid

Een zakelijke meeting, ter ontspanning series of TV kijken, informatieverschaffing of promotie: de toepassing van IPTV maakt dit allemaal mogelijk. Er is dus altijd een oplossing die toegevoegde waarde voor bezoekers biedt.

#3 Systeemintegratie

Het is mogelijk om, naast IPTV, verschillende systemen, installaties en apparaten met elkaar te koppelen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de verlichtingsintensiteit automatisch wordt gewijzigd als er een film wordt gekeken. Dit draagt bij aan de beleving en tevredenheid van bezoekers.

Werking

IPTV oplossingen worden vaak aangesloten op een universeel Power over Ethernet gedreven datanetwerk. Slechts één data-aansluiting is voldoende voor het plaatsen van een IPTV aansluiting. IPTV kan ook worden gerealiseerd over COAX verbindingen. COAX en datagedreven verbindingen zijn de twee meest toegepaste kanaalbronnen. 

Vanuit deze kanaalbronnen maakt een IP head-end, TV-signalen gereed voor distributie over netwerkinfrastructuren. Deze worden vervolgens verdeeld over een lokaal netwerk. Via dit netwerk wordt onder andere media op een platform gemanaged en wordt de weergave van IPTV via TV’s, displays, projectors, devices en whiteboards gerealiseerd.

Oplevering & certificering

Vóór de oplevering van een Power over Ethernet geschikte infrastructuur wil je er zeker van zijn dat alle network devices op de juiste wijze gevoed kunnen worden. Internationale standaarden bepalen of de installatie geschikt is voor de gewenste applicaties. Netwerkmetingen conform deze standaarden garanderen de juiste werking van de installatie. Vaak wordt dit ondersteund door afgifte van een garantiecertificaat. De fabrikant certificeert het netwerk in dat geval voor een gebruiksperiode tot wel 25 jaar.


De rol van Forehand

Wij adviseren en bieden ondersteuning bij de keuzevorming over de netwerkinfrastructuren, netwerkapparatuur en beheerssystemen vanaf de voorfase tot na de ingebruikname. In onze procesbrochure hebben wij het verloop van onze dienstverlening en de verschillende onderdelen per fase in kaart gebracht. 

Meer weten over IPTV?

Wij vertellen je graag meer over IPTV en de werking ervan!

Vertel mij meer


Bekijk ook: