Power over Ethernet

Power over Ethernet (PoE) is de overdracht van voedingsspanning over de twisted pair databekabeling. Access points, verlichting, camera’s, toegangscontrole, sensoren, zonwering, pompen en kleppen: het zijn allemaal network devices die gevoed en gemanaged kunnen worden door twisted pair databekabeling, werkend op het Ethernet protocol.

De markt weet ons steeds vaker te vinden als het gaat om Power over Ethernet oplossingen. Deze vraag groeit onder andere door de toename van flexwerken, focus op continue optimalisatie van bedrijfsprocessen en het creëren van optimale beleving.

Maar PoE biedt ook andere voordelen:

#1 Flexibiliteit
Bij PoE toepassingen ben je niet meer afhankelijk van de vaste stroomaansluitingen. Je installeert network devices op iedere gewenste plek op iedere locatie.

#2 Eenvoudige installatie

Via de bestaande netwerkinfrastructuur breid je het aantal devices eenvoudig uit vanuit de MER- of SER-ruimte.

#3 Kostenverlaging

Er is slechts één datakabel nodig voor de overdracht van data én stroom. Hierdoor bespaar je op onder andere 230V bekabeling, installatie- en onderhoudskosten.

#4 Betrouwbaarheid

Bij PoE worden alle aangesloten devices gevoed vanaf de netwerkswitch. Als hierop een UPS noodstroomvoorziening is aangesloten, wordt een automatische back-up gerealiseerd bij stroomuitval, waardoor essentiële devices door blijven werken.

#5 Duurzaamheid

Efficiënt gebruik van stroomvoorziening draagt bij aan een verlaging van het energieverbruik en het duurzaam inzetten van actieve apparatuur. Op deze manier draagt PoE bij aan de verduurzaming van het pand.

Werking 

Bij Power over Ethernet worden network devices gevoed door switches. Bij de selectie van de network devices is het belangrijk om te achterhalen hoeveel Watt het PoE device nodig heeft. Daarnaast is een goed design van het datanetwerk de basis voor een langdurige werking van de installatie. 

Ons PoE model geeft richtlijnen voor de juiste werking van network devices:


Oplevering & certificering

Vóór de oplevering van een Power over Ethernet geschikte infrastructuur wil je er zeker van zijn dat alle network devices op de juiste wijze gevoed kunnen worden. Internationale standaarden bepalen of de installatie geschikt is voor de gewenste applicaties. Netwerkmetingen conform deze standaarden garanderen de juiste werking van de installatie. Vaak wordt dit ondersteund door afgifte van een garantiecertificaat. De fabrikant certificeert het netwerk in dat geval voor een gebruiksperiode tot wel 25 jaar.

De rol van Forehand

Vanaf de voorfase tot en met de ingebruikname bieden wij ondersteuning en adviseren bij de keuzevorming over de netwerkinfrastructuur en aangesloten PoE devices. In onze procesbrochure hebben wij het verloop van onze dienstverlening en de verschillende onderdelen per fase in kaart gebracht.

Meer weten over PoE?

Wij vertellen je graag meer over Power over Ethernet en de werking ervan!

Vertel mij meer

 

Bekijk ook: