Nieuws

Welke netwerktester moet ik gebruiken?

8 februari 2022 |

Welke netwerktester kan ik het beste gebruiken en waarvoor kan ik deze netwerktester gebruiken? Dat is een vraag die wij vaak vanuit een installateur gesteld krijgen. Niet alleen voor de installateur is deze vraag van toepassing, maar ook de eindgebruiker heeft veel baat bij het inzetten van het juiste de meet- en testapparatuur. In deze blog zullen de volgende meet- en testapparatuur besproken worden:

 Verification tools 

 Qualification tools 

 Certification tools 

 • Controleert de continuïteit van de kabel of verbinding met het netwerk. 
 • Helpt bij het oplossen van netwerk- bekabelingsvragen (split pairs, onderbrekingen en kortsluiting). 

 • Voorbeeld van een Vertification tool: Microscanner, Microscanner PoE, IntelliTone

 •  Kwalificeert bestaande netwerkbekabeling om netwerksnelheden tot 10Gigabit Ethernet te ondersteunen. 
 • Lost prestatie-storingen op (split pairs, onderbrekingen en kortsluiting).

 • Geeft informatie over de aangesloten switchpoort en beschikbare PoE klasse.

 • Voorbeeld van een Qualification tool: LinkIQ™ 

 • Certificeert kabels volgens TIA- en ISO-normen (Cat. 5/5E/6A/8).
 • Lost storingen op (IL, RL, NEXT, ELFEXT, etc.).
 • Supports Project management “ProjX” voor efficiënte reporting.

 • Voorzien van innovatieve touch-screen en diagnose functie voor troubleshooting.

 • Test cylce van 8 seconden. 

 • Voorbeeld van een Certification tool: DSX-602, DSX2-5000, DSX2-8000

 

 Ontdek welke tester geschikt is voor jou! 

Qualification tools

Qualification testers valideren of de bekabelingsverbinding voldoet aan gestelde netwerksnelheden en/of netwerktechnologieën (zoals VoIP en Gigabit Ethernet), en stellen de gebruiker in staat om bekabelingsproblemen snel te identificeren en te isoleren. Qualification tools zijn de krachtige versie van de Verification tools.

Wie gebruikt een Qualification tool? 
Een netwerk technicus gebruikt een Qualification tool bij het controleren van netwerkaansluiting, switchpoort of netwerk device, die moeten voldoen aan de vereiste applicatiestandaarden. In de praktijk is gebleken dat de tool ideaal te gebruiken is voorafgaand aan bijvoorbeeld het patchen van een acces point. De tool controleert vervolgens of de aansluiting voorzien is van het juiste VLan, DHCP instellingen en PoE vermogen.

Certification tools 
Wie gebruikt een Certificering tool? 
Een installateur gebruikt deze tool om aan te tonen dat de geïnstalleerde netwerkbekabeling voldoet aan de strengste TIA- en ISO-normeringen. Met de verkregen meetgegevens kan de certificering van het netwerk worden voltooid en kan de installateur de juiste werking garanderen bij de oplevering van een project. 

Als je een channel-verbinding installeert die aan één zijde is afgesloten met een RJ45-plug, is de optie voor een MPTL (Modular Plug Terminated Link) test benodigd.   

Alleen bij het testen conform de (inter-)nationale standaarden is het mogelijk om een 100% garantie af te geven over de juiste werking van de infrastructuur. Vervolgens wordt door fabrikanten een certificering voor periodes tot wel 25 jaar gegeven inclusief arbeidskosten (Siemon, R&M). Dit geeft de eindgebruiker de ultieme continuïteitsgarantie bij het aansluiten van de eerstvolgende generaties actieve componenten.

Linkware Live 

Fluke Networks heeft een oplossing ontwikkeld die de certificeringskosten verlaagt en tijd bespaart. LinkWare Live is een cloud-gebaseerde dienst waarmee de bekabelingstaken altijd en overal op elk apparaat beheerd kunnen worden. Overschakelen op LinkWare Live geeft je een concurrentievoordeel en verhoogt jouw winstgevendheid. Beheer testresultaten en genereer certificeringsrapporten. Upload testresultaten via Wi-Fi rechtstreeks vanaf de bouwplaats naar de juiste projectdatabase. Ook genereer je vervolgens certificeringsrapporten met één klik.

De Linkware Live biedt de volgende voordelen: 

 • Tester set-up 

  Met LinkWare Live kun je jouw testers op afstand programmeren om verkeerde instellingen zoals meetstandaard of project data te voorkomen.

 • Managing identifiers
  Vereenvoudigen het beheer van zelfs de meest complexe kabel labels. Jouw setup komt altijd overeen met de vereiste specificaties. Bespaar nog meer tijd door jouw labels rechtstreeks vanuit de Linkware Live database af te drukken.

 • Besparing van tijd en geld
  Technici uploaden eenvoudig de resultaten direct vanaf de werkplek via Wi-Fi.

 • Resultaten management
  Met LinkWare Live worden testresultaten van verschillende projecten automatisch toegewezen aan juiste projecten. Wanneer ze geüpload zijn kunnen alle testen in een rapportage worden geanalyseerd.

 • Het op afstand controleren van de status van testers
  Door middel van LinkWare Live kan de status van de testers op afstand worden gecontroleerd. Hierdoor worden vertragingen verminderd doordat er wordt aangegeven wanneer er service of updates vereist zijn.  

Vragen?

Bij vragen of voor meer informatie over de verschillende soorten meet- en testapparatuur helpen wij jou graag verder! Ook is er de mogelijkheid om een Live Demonstratie bij te wonen.

 Meer informatie