Blown fiber

Blown fiber

Een populair systeem voor de aanleg van (vaak) backbone glasvezelbekabeling is Hexatronic Ribbonet Blown fiber. Het systeem van Hexatronic bestaat uit kunststof ducts (buisjes) die meestal meervoudig worden aangelegd tussen de verschillende patchlocaties (MER en/of SER’s).

1.000 meter in recordtijd

In een aantal van deze ducts worden vervolgens tot 12-voudige glasvezelkabeltjes geblazen. Dankzij de blaasapparatuur gebeurt dit razendsnel over een afstand van maar liefst 1.000 meter. De overige ducts blijven leeg, zodat in de toekomst het benodigde aantal glasvezelkabels makkelijk kan worden uitgebreid met extra verbindingen of een ander type kabel.

Flexibiliteit

Blown fiber is immens populair omdat glasvezelbekabeling eenvoudig kan worden uitgebreid, gewijzigd of verlegd. Een ander groot voordeel van blown fiber-oplossingen is dat plafonds of goten niet geopend hoeven te worden. Hierdoor worden uitbreidingen in de glasvezelbackbone uitgevoerd zonder overlast voor de eindgebruiker. Deze flexibiliteit levert vanzelfsprekend een belangrijke kostenbesparing op voor iedere opdrachtgever.

Wilt u meer weten over de blown fiber-oplossingen van Forehand? Neem dan contact op met de salesafdeling van Forehand.

Partners