WiFi-oplossingen

Nu een steeds groter wordende groep gebruikers Het Nieuwe Werken heeft geaccepteerd, is een betrouwbaar en snel (draadloos) netwerk een eerste vereiste geworden. Daarnaast bieden steeds meer organisaties (gratis) WiFi-dekking aan en is de beschikbaarheid van een draadloos netwerk een steeds belangrijker criterium om wel of niet een bepaalde organisatie te bezoeken. Denk hierbij aan winkelketens, scholen, verzorgingshuizen, campings en dergelijke. Waar men bijvoorbeeld in het verleden een draadloos netwerk als 'handig' beschouwde, is dit nu een vast onderdeel van het design van de netwerkinfrastructuur geworden. Ook openbare ruimtes (denk aan restaurants, bibliotheken en ontvangstruimtes) worden steeds vaker voorzien van een gratis en volledig dekkend WiFi-netwerk.

Van vast naar draadloos

Wanneer draadloze oplossingen in een omgeving worden geïmplementeerd, vervangt een installateur een deel van de vaste aansluitpunten voor WiFi/WLAN. Een Wireless LAN moet dan ook niet gezien worden als vervanging, maar juist als een aanvulling op het aanwezige vaste netwerk.

WiFi

Forehand kan u op basis van uw toepassing adviseren welke merk en/of type access point in uw omgeving het beste toegepast kan worden. Beschikbaarheid, management, flexibiliteit en security zijn de topics welke wij met u kunnen bespreken om te komen tot uw ideale netwerk omgeving.

 

Daarnaast biedt Forehand mogelijkheden voor de configuratie van de betreffende accesspoints (AP’s) en het uitvoeren van dekkingsmetingen

 

Wilt u meer weten over de WiFi-oplossingen van Forehand? Neem dan contact op met de salesafdeling van Forehand.

Partners