Overheid

Stadhuis Rotterdam

Een mooi overheidsproject waar een oplossing is geboden die voldeed aan de belangrijke selectie criteria & perspectief biedt voor de toekomst. 

In ons mooie Rotterdam aan de Coolsingel staat het Stadhuis. Het Stadhuis van Rotterdam werd gebouwd tussn 1914 en 1920 en is een van de weinige gebouwen die overeind zijn gebleven na de bombardementen van 14 mei 1940. 

De oplossing 

Het gebouw, waar de Raadszaal en kantoren zijn gevestigd, is een mooi voorbeeld van een modernisering van een overheidsgebouw. Bij de modernisering van het gebouw is onder andere gekozen voor de installatie van de allernieuwste IT- en communicatieapparatuur. De afdelingen Facilitaire Zaken,  ICT en Multimedia van het stadhuis waren vastbesloten om een flexibel tv-distributiesysteem op te nemen, maar hadden als wens dat dit via LAN en in realtime zou werken en geen aanvullende specialistische bekabeling nodig zou hebben.

Resultaat 

In samenwerking met MediaStar is er een MediaStar's Pro oplossing aanbevolen wat voldeed aan alle belangrijke selectie criteria van het ontwerp. Deze oplossing is uitstekend voor de verschillende TV bronnen van de vele eindgebruikers en openbare ruimtes die het Stadhuis van Rotterdam heeft.

Het Stadhuis kan nu de inhoud van 40 standaard TV-kanalen distribueren naar alle locaties in het gebouw. Daarnaast is ook de selectieve distributie van een aantal interne kanalen, die gebruikt worden voor speciale evementen en formele Raadsvergaderingen in het gebouw, mogelijk gemaakt. 

De aangeboden oplossing kan makkelijk worden geïntegreerd in een nieuwe netwerkinfrastructuur en ook zal in de toekomst verdere uitbreiding mogelijk zijn. 

Zo verbinden wij jou met de toekomst! 

Vragen?

Bij vragen of meer informatie over overheidsprojecten helpen wij jou graag. Neem contact met ons op of bekijk meer van onze mooie projecten. 

 Meer projecten