Nieuws

Hexatronic 24F Air Blown Fiber

1 november 2022 |

Hexatronic lanceert een nieuw Stingray product met 24 vezel als ‘s werelds dunste air-blown Fiber kabel. De air-blown Fiber kabel biedt de mogelijkheid om onder andere de capaciteit van bestaande ducts te verhogen. Ook is er nagedacht over het verlagen van de milieu-impact door te kiezen voor slankere ducts systems in nieuwe projecten.

Wanneer gebruik je Stingray 24 Fiber?

De Stringray air-blown fiber met 2 tot 12 vezels is sinds de lancering in 2014 een populaire keuze voor glasvezeltoegangsnetwerken zoals Fiber-To-The-Home (FTTH). De 24-vezel nieuwkomer in de Stingray familie is ontworpen met het oog op duurzaamheid en prestaties die nieuwe mogelijkheden bieden voor de toekomst. Een van de grote voordelen van blown fiber is dat het kan worden toegevoegd aan reeds geïnstalleerde ducts. Daarnaast is de Stingray 24 Fiber met meer vezels, vooral in feeder- en distributienetwerken voor FTTH-toepassingen, de slimme optie om de capaciteit te verhogen. Ook kan de Stingray 24 Fiber de dropconnecties verbeteren voor bedrijven die hun capaciteit zijn ontgroeid. Tot slot geeft de sterke vezeleenheid met de nieuwste fiber blowing performance de zekerheid voor een snelle en probleemloze installatie. 

Duurzaamheid is een zeer actueel onderwerp in de huidige markt. We zien dat steeds meer bedrijven in beweging willen komen om ook daadwerkelijk duurzamere stappen te zetten. Ook onze fabrikant Hexatronic levert met hun Stingray 24 Fiber een milieuvriendelijker alternatief voor nieuw, toekomstige projecten door slankere ducts mogelijk te maken. Ook is er bij de productie dus minder materiaal nodig! De meest invloedrijke voordelen zijn echter transport, verwerking en installatie. Een vermindering van de duct diameter van 2, leidt tot aanzienlijke besparingen op transport en verwerking.  

De voordelen van Hexatronic 24 Fiber 

  • Bijzonder smal ontwerp met 200 μm vezels.
  • 24 fibers in 160 mm.
  • Extra sterk en duurzaam ontwerp. 
  • Soepel, low-friction kabelhuls.
  • 24 vezels, G657A1 buigvaste vezels.
  • Temperatuurbereik van -40 tot +70 °C. 
  • Hoogwaardige 'blowing performance'.
  • Geen krimp mogelijk van kabelhuls.

Daarnaast heeft de Hexatronic 24 Fiber een hoge prestatie onder alle omstandigheden. Met een diameter van slechts 1.6 mm is de nieuwe Stingray 24 Fiber zeer flexibel en blaast hij tot 1000 meter ver. Maar het temperatuurbereik maakt het product pas echt uniek – het product is resistent tegen tempraturen van -40 tot +70 °C.

Verwerking en installatie

Let er bij de installatie op dat je niet onder de minimale buigstraal komt om knikken te voorkomen. Voor installatie van 24F stingray in ducts tot OD 8 mm gebruikt je een Hexatronic Air Blown Tool.

 

Typische installatieprestaties:

  • Kanalen ID 3,5-4mm: 500, max 1000m
  • Kanalen ID 6 mm: Aanbevolen ontwerp max 1000m

Technische detailsTechnische details fiber 24

TIA 598 Color Code Chart for Microduct Assemblies