Nieuws

Business Case Fluke Networks x Knook Infra B.V.

21 juni 2022 |

Demonstatie Forehand

 

Knook Infra was op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige netwerktester van Fluke, voor het testen en certificeren van hun indoor-kabelnetwerken. Zij kozen voor de Fluke DSX2-5000 geadviseerd door Forehand. Edward Knook, eigenaar van Knook Infra B.V., vertelt over zijn keuze voor Fluke en voor Forehand.

"Onze Rotterdamse eerlijkheid en nuchterheid zien we bij Forehand terug'" - Knook Infra B.V.

Inhoudsopgave 

  1. Knook Infra in het kort 
  2. Flinke groei in de civiele capaciteit 
  3. Betrouwbaarheid en kwaliteit voorop 
  4. Gedeeld DNA
  5. Specificaties DSX-5000

De DSX2-5000 CableAnalyzer™ is een kopercertificeringsoplossing voor bekabelingscertificering.

Knook Infra in het kort 

Knook Infra ontwerpt, calculeert, bouwt en begeleidt alle traditionele en moderne indoor- en outdoorkabelnetwerken voor data, beeld en signaleringsdoeleinden. Welke techniek daarbij ook nodig is – glasvezel of koperkabel – en of het nu voor particulieren is of voor organisaties, wij regelen het. Ik heb Knook Infra in 2015 opgericht, maar ons team heeft al een decennialange historie in de wereld van kabelnetwerken. Zo ben ik zelf al sinds de jaren 80 actief in de telecomwereld. Ik heb de telecomwereld zien veranderen en ben betrokken geweest bij de ontwikkeling van de grootste, maar ook de kleinere kabelnetwerken in Nederland.

Flinke groei in de civiele capaciteit 

Bij het bouwen van netwerken voor voice-, data- en beeldoplossingen zijn twee technieken te onderscheiden: indoor en outdoor. De afgelopen jaren zagen wij een flinke groei in de civiele capaciteit, daardoor was onze focus wat minder gericht op de binnenoplossingen. Onze visie voor 2022 is om de civiele capaciteit te behouden, maar om daarnaast groei in onze indoorkabelnetwerken te bewerkstelligen. Voor het testen en certificeren van die netwerken is een goede netwerktester eigenlijk onmisbaar. Tot dit jaar huurden we iemand in om onze netwerken te testen of huurden we een Fluke netwerktester. Maar als je een belangrijk aandeel in de markt wil veroveren, moet je dat natuurlijk in eigen huis kunnen doen. We zijn toen gaan zoeken naar een goede leverancier van de Fluke kabeltester.

Betrouwbaarheid en kwaliteit voorop

"Forehand is al jaren onze leverancier van oplossingen van The Siemon Company, een van de beste netwerk-infrastructuur-fabrikanten, en wij weten dan ook uit ervaring hoe betrouwbaar Forehand is."

Er zijn diverse leveranciers in de branche en we hebben bij een aantal van hen een aanvraag gedaan voor een goede netwerktester. Onze pijlen waren gericht op een Fluke tester, dat is kwalitatief een van de beste merken die verkrijgbaar is en dat past precies bij hoe wij in de markt te boek willen staan. Mijn contactpersoon bij Forehand adviseerde ons de Fluke DSX2-5000. Forehand is al jaren onze leverancier van oplossingen van The Siemon Company, een van de beste netwerk-infrastructuur-fabrikanten, en wij weten dan ook uit ervaring hoe betrouwbaar Forehand is. Dimitri Bouman, van de technische-supportafdeling van Forehand, heeft ons een demonstratie gegeven

 Vrijblijvende demo aanvragen

"Als zij ons adviseren, kunnen we erop vertrouwen dat het een goed en eerlijk advies is." 

Behalve dat we hem konden vragen naar alle technische ins en outs, heeft hij ons ook heel duidelijk laten zien hoe we met de DSX-5000 zelf netwerken kunnen testen en certificeren. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunnen we veel tijd – en geld – besparen. De rapporten die voortkomen uit de testen met de Fluke DSX-5000 zijn geaccepteerd door alle autoriteiten, waardoor we relatief eenvoudig aan alle industriestandaards kunnen voldoen. Na deze verhelderende demonstratie was de beslissing snel genomen.

Gedeeld DNA
Knook Infra B.V. is een puur Rotterdams bedrijf: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Wij gaan zeker niet voor de snelle verkoop, maar geven onze klanten ook gedegen advies. Dat betekent dat we ook weleens adviseren om iets niet of anders te doen, omdat dat slimmer of zelfs goedkoper is. Wij kennen Forehand al heel wat jaren en die Rotterdamse eerlijkheid en nuchterheid zien we bij hen terug. Als zij ons adviseren, kunnen we erop vertrouwen dat het een goed en eerlijk advies is. Daar houden we van.

Geïnspireerd?

De missie van Forehand is om Nederlands meest toonaangevende distributeur van actieve en passieve netwerkcomponenten te worden door de overdracht van kennis, ervaring en service centraal te stellen in een markt die continu verandert. Wil je meer weten over certificeringen van netwerken of ben je op zoek naar specifieke kennis over Smart Buildings, Power over Ethernet of Smart Lighting? Ben je op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij het maken van de juiste technische keuzes?

Klop gerust eens bij ons aan, we denken graag met je mee over hoe we jou met de toekomst kunnen verbinden. Geef ons een belletje op 085 0080 700 of stuur ons een mailtje.

DSX-5000 CableAnalyzer

Ontdek meer van de DSX2-5000

 Is jouw bedrijfsdoel om meer aandeel in de markt te veroveren en wil jij meer professionaliteit in huis halen?
Download hier de specificaties voor extra technische details en ontdek hoe jou bedrijf zich kan onderscheiden in de IT-branche. 

{{ errors.first("field_74") }}
{{ errors.first("privacy") }}