Nieuws

De reis naar 400G en 800G

17 januari 2022 |

Reis 400G/800G

Terwijl enterprise datacenters net beginnen met het gebruik van 100 Gigabit (G)-snelheden voor switch-uplinks, zijn de industriestandaarden en actieve apparatuur voor 400 Gigabit-toepassingen al beschikbaar. Voor veel datacenters zal het nog een aantal jaar duren voordat zij deze snelheden zullen gebruiken, maar deze winnen al snel terrein bij de grote hyperscale cloud providers die de technologische voortgang aanjagen.  

De weg naar 400G en verder 
Deze trendsetters zijn al bezig om snelheden naar 800G toe te passen en werken aan de ontwikkeling van glasvezeltechnologieën die in de toekomst geschikt zijn voor 1,6 en 3,2 Terabit snelheden. De industriestandaarden liggen niet ver achter, gezien de ontwikkelingen in de IEEE Beyond 400G/s Ethernet Study Group, die al bezig is met het definiëren van fysieke parameters voor zowel 800 Gigabit als 1,6 Terabit glasvezeltoepassingen.

Omdat er bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën voortdurend behoefte is aan een hogere bandbreedte en de weg naar 400G al bewandeld is, zullen de datacentereigenaren en systemintegrators hierop in moeten spelen. Het is daarom zeer aan te bevelen om op de hoogte te zijn van de huidige industriestandaarden, de vormgeving van nieuw implementaties en de ontwikkelingen van 800G en hogere datasnelheden. Dit zal datacenters helpen bij het benutten van het volledige potentieel van beschikbare technologieën, het uitlijnen van de behoeften van de organisatie, het optimaliseren van hun infrastructuur en de weg naar 400G Het inspelen op deze veranderingen zal uiteindelijk het bedrijf digitaal transformeren en zorgen voor groei van het bedrijf. 

Whitepaper 400/800G

Ontdek meer over de reis naar 400/800G de White Paper van Siemon 

De toepassingen, trends en technologieën die de adoptie van 400/800G stimuleren.  

Download de White Paper

Bron: The Siemon Company 

Vragen?

Bij vragen of meer informatie over de reis naar 400G/800G helpen wij jou graag verder! 

 Meer informatie