Nieuws

Fluke LinkIQ

14 februari 2022 |

De LinkIQ™ kabel- en netwerktester is de testoplossing voor het controleren van kabelprestaties tot 10 Gb/s en het oplossen van netwerkconnectiviteitsproblemen. De LinkIQ™ valideert de kabelprestaties met behulp van frequentie-gebaseerde metingen en geeft informatie over de afstand tot de fout, samen met een wire map van de te testen kabel. De LinkIQ™ voert ook de diagnose van de dichtstbijzijnde switch uit om belangrijke netwerkproblemen te identificeren en de switchconfiguratie te valideren, zodat er geen ander apparaat gebruikt hoeft te worden.

Extra functies zijn analoge en digitale toonverwerking, Port Blink, 802.1x-verificatie, externe kabel-identifiers en de mogelijkheid om resultaten te beheren via LinkWare™ PC.

Voordelen en toepassing LinkIQ 

Met deze tester kan eenvoudig vanaf de werkplekaansluiting de maximale datasnelheid van de poort gemeten worden, inclusief geschiktheid voor Power over Ethernet protocol. Denk hierbij aan een project waarbij je de bestaande access points wil vervangen door de WiFi 6 generatie, die gebruik maakt van datasnelheden hoger dan 1Gigabit Ethernet. Een eenvoudige test laat zien of niet alleen de bekabeling hiervoor geschikt is, maar ook of de switch poort het 2.5GBase-T, 5Gbase-T of wellicht 10GBase-T protocol ondersteunt.

LinkIq Fluke Networks

Modellen van de LinkIQ

  • LIQ-100

LinkIQ kabel- en netwerktester bevat een remote, RJ45-RJ45 patch cord, AC charger, RJ45/11 universal coupler en een draagtas. 

  • LIQ-KIT

De LinkIQ KIT is een uitbreiding van de LinkIQ. De uitbreiding bevat een Intellitone Pro 200 probe en een draagtas. 

  • LiQ-100-IE 

Ook kan er gekozen worden voor de uitbreiding LinkIQ KIT-IE. Dit model bevat een LinkIQ kabel- en netwerktester met een Multi-Connector Adapter met magnetische band, RJ45 Remote-IDs #1-7 met etui, Intellitone Probe, Quick Reference Guide, USB-C naar USB-A kabel, Oplaadkabel, Cat6A patchkabel, RJ45 male to RJ45 female patch cord, RJ45/M12X patch cord, RJ45/M12D patch cord, RJ45/M8D patch cord, RJ45/11 Modular Adapter, ophangband met Remote ID holder en duffle bag.

Vragen?

Bij vragen of meer informatie over de LinkIQ van Fluke Networks helpen wij jou graag verder! 

 Meer informatie