Smart lighting

Smart lighting: compleet geïntegreerd, flexibel en beheersbaar.

Dankzij de Power over Ethernet (PoE) technologie is het mogelijk om verlichting via netwerkbekabeling te voeden. Hierdoor is er geen afzonderlijke 230V-bekabeling nodig voor de verlichtingsinstallatie. Deze technologie maakt het mogelijk om verlichtingsarmatuur eenvoudig te koppelen aan het netwerk. Zo wordt verlichting compleet geïntegreerd, flexibel en beheersbaar.

De voordelen van smart lighting:

#1 Systeemintegratie

Het is mogelijk om verschillende systemen, installaties en apparaten met elkaar te koppelen. Hierdoor ontstaat een verlichtingsinstallatie die zich automatisch aanpast aan het gebruik van de ruimte. Dit draagt bij aan een comfortabele werkomgeving.

#2 Flexibiliteit

Onafhankelijk van vaste stroomvoorzieningen kan snel en eenvoudig worden ingespeeld op toekomstige gebruikersbehoeften. 

#3 Beheersbaar

Gebouwbeheerders hebben een gedetailleerd overzicht van lichtverbruik en kan daardoor efficiënter worden toegepast.

#4 Kostenverlaging

Er is slechts één netwerkkabel nodig voor de overdracht van data én stroom. Daarmee bespaar je onder andere op de aanleg en onderhoudskosten van de bekabeling.

#5 Duurzaamheid

Door het efficiënter inzetten van middelen draagt PoE bij aan een verlaging van het energieverbruik en daarmee aan de verduurzaming van het pand.

Werking

Smart lighting is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten, inbouwmogelijkheden en wattages. Deze verlichting wordt aangesloten op een datanetwerk en gevoed door PoE switches. De koppeling tussen het datanetwerk en smart lighting vindt plaats door middel van nodes. Een node koppelt alle benodigde componenten en is de driver voor smart lighting. De verlichting is te beheren en bedienen via PoE gevoede touchscreen displays.


Oplevering & certificering
Vóór de oplevering van een Power over Ethernet geschikte infrastructuur wil je er zeker van zijn dat alle network devices op de juiste wijze gevoed kunnen worden. Internationale standaarden bepalen of de installatie geschikt is voor de gewenste applicaties. Netwerkmetingen conform deze standaarden garanderen de juiste werking van de installatie. Vaak wordt dit ondersteund door afgifte van een garantiecertificaat. De fabrikant certificeert het netwerk in dat geval voor een gebruiksperiode tot wel 25 jaar.

De rol van Forehand

Wij adviseren en bieden ondersteuning bij de keuzevorming over de netwerkinfrastructuren, netwerkapparatuur en beheerssystemen vanaf de voorfase tot na de ingebruikname. In onze procesbrochure hebben wij het verloop van onze dienstverlening en de verschillende onderdelen per fase in kaart gebracht.

Meer weten over Smart Lighting?

Wij vertellen je graag meer over smart lighting en de werking ervan!

Vertel mij meer

Bekijk ook: