Datacenter

Datacenter

Datacenters zijn er in veel verschillende vormen en toepassingen, afhankelijk van de gebruikersbehoefte. Keuzes over housing, power, koeling, beveiliging en connectiviteit moeten dan ook worden geformuleerd voordat de omgeving wordt gebouwd. Daarbij moet men nog rekening houden met een groeipad van de installatie en een vervangingstraject na een gebruiksduur van de apparatuur. Als het datacenter eenmaal operationeel is, is het noodzakelijk dat deze een uptime-garantie kan afgeven aan de gebruikers van het DC waarbij uitval praktisch tot “0” is gereduceerd. Veel parameters die meegenomen worden in de besluitvorming zijn vastgelegd in de diverse relevante standaarden en zijn de basis voor een constructief design.

Adviesrol

Forehand adviseert bij de keuze van de inrichting door al deze facetten mee te nemen bij het bepalen van het aantal racks en vooral ook de installatiewijze en type infrastructuur. Afhankelijk van het gebruik worden de verschillende installatiemogelijkheden besproken waarbij budget en toekomstvastheid onderdeel zijn van het advies. Een toekomstige keuze voor 400Gbp/s mag immers niet worden geremd door een beperking in uw netwerk-topology.

Optimale serviceverlening

Een zeer gewaardeerde service is de mogelijkheid voor een opdrachtgever om het design, inrichting en projectmanagement te laten verzorgen door Forehand in combinatie met onze leverancier Siemon. Deze service, GPS genaamd (Global Project Services), geeft de mogelijkheid om de inrichting van al uw DC’s wereldwijd te laten managen vanuit één service-organisatie. Controle, inrichting en rapportage wordt 24/7 verzorgd via een login op de GPS-website van The Siemon Company.

 

Forehand heeft ruime ervaring in het opzetten van toekomstgerichte oplossingen voor datacentra. Wilt u meer weten over de oplossingen? Neem dan contact op met het salesteam van Forehand.

Dank voor uw aanvraag, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Bel me terug
Naam:
Telefoon:
Tijdstip:

Referentielijst datacenter

SWIFT Datacenter Zoeterwoude
Equinix Datacenter
Equinix Datacenter
SURFsara Datacenter Amsterdam
SmartDC Datacenter