Deel pagina

Lancering SkinnyPatch

Lancering SkinnyPatch

Siemon, onze leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, heeft zijn programma koperbekabeling uitgebreid met de volledig afgeschermde (shielded) SkinnyPatch categorie 6A modulaire patchkabels. Deze nieuwe patchkabels beschikken over een sterk gereduceerde kabeldiameter. Hierdoor kan de beschikbare ruimte in rangeerpanelen beter en efficiënter benut worden, wat erg belangrijk is in bijvoorbeeld high-density datacenters. De kleine diameter maakt tevens een grotere flexibiliteit bij het plaatsen van bekabeling mogelijk, evenals een betere doorstroming van koellucht.

 

Doormiddel van een soepele kern van (28 AWG) is een diameter van de kabel gerealiseerd van slechts 5,5 millimeter. Daarmee maakt de SkinnyPatch 6A S/FTP een beduidend geringere buigradius mogelijk dan bij andere merken haalbaar is. Dit biedt belangrijke voordelen op het gebied van kabelmanagement. De kabels kunnen nu heel gemakkelijk in kleine ruimtes worden geplaatst, verwijderd of verplaatst. De geringe diameter leidt tot een ruimtebesparing in racks, terwijl volop ruimte beschikbaar is voor een optimale luchtstroming voor het koelen van apparatuur in de kabinetten. De volledig afgeschermde (S/FTP) kabels kunnen hierbij ten opzichte van niet-afgeschermde ofwel unshielded bekabeling (UTP) zeer goede prestaties ten aanzien van zowel transmissiesnelheden als alien crosstalk, bijvoorbeeld wanneer het gaat om 10 gigabit Ethernet (10GBASE-T) switch-to-server toepassingen.

Toename populariteit

"De populariteit van 28 AWG patch-kabels is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat is een direct gevolg van de zorgen die veel datacenter managers hebben over de beperkte luchtstroming door racks in datacenters en telecom-ruimtes als gevolg van overvolle kabelgoten. In dat soort ruimtes vindt immers high-density patching plaats en kan de luchtstroming maar al te gemakkelijk bemoeilijkt worden”, zegt Lee Funnell, technical manager EMEA van Siemon. “Onze nieuwe SkinnyPatch categorie 6A modulaire, afgeschermde patch-kabels bieden de uitstekende prestaties die onze klanten van ons gewend zijn. Tegelijkertijd betekent de zeer geringe diameter dat lucht zonder problemen door racks en kabinetten kan stromen, terwijl de kabels bovendien zeer gemakkelijk en flexibel in kleine ruimtes kunnen worden geplaatst.”

 

Het onafhankelijke testlab Intertek heeft vastgesteld dat de nieuwe SkinnyPatch patchkabels voldoen aan of zelfs beter presteren dan ANSI/TIA-568-C.2 en ISO/IEC 11801:2002. SkinnyPatch categorie 6A-technologie is gebaseerd op de gepatenteerde cross pair-isolatiemethode van Siemon en kent hierdoor ongekend goede NEXT-prestaties. Ook bieden de patch-kabels een innovatieve 360 graden krimp waardoor de verbinding tussen connector en kabel zeer grote trekkrachten kan weerstaan.

 

Terug naar overzicht

Recente artikelen